Kakuk János (1950 – )

Művelődési és felnőttképzési menedzser, közművelődési szakértő, néptánc-pedagógus.

1983-óta tevékenykedik Népművelő – Közművelődési szakemberként. A győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központ majd a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ munkatársa, igazgatóhelyettese, igazgatója volt. A néptáncot Győrben sem hagyta abba, a Rába Táncegyüttes táncosa, majd vezetője és egy rövidebb ideig a pápai Vadvirág Néptáncegyüttes vezetője is volt. Néptáncoktatói tevékenységével sikerült mind a két együttes szakmai munkáját magasabb szintre emelni. Már kezdettől fogva Győr város és a megye kulturális életében, az országos néptánc mozgalomban aktívan részt vett. A néptánc területen végzett munkáját elismerve megyei közművelődési szakfelügyelő lett.

               A 30 éves közművelődési munkája során több helyi, megyei, országos, nemzetközi kulturális rendezvénynek (fesztiválok, koncertek, színházi előadások, kiállítások stb.) volt kitalálója, programgazdája, lebonyolítója, felelőse. A legsikeresebb rendezvényeknek gondolja a Nemzetközi Néptánc és Népzenei Fesztivált, a Terményáldás Kertészeti és Kulturális Fesztivált, a Kisfaludy Napok Megyei Középiskolai Fesztivált, a „Cserók” Nemzetközi Néptáncfesztivált, a „Szentiván-éji Varázslatok” – Nyári Napforduló Fesztivált, a „Szentiváni Szüreti Napok” rendezvényt.

               1989-2004-ig a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) megyei ügyvivője volt. 2004-2012-ig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma  közművelődési szakértőijeként tevékenykedett.

2004-től a Kisalföld Kultúrájáért Egyesület elnöke és 2016 óta a Kisalföldi Népművészek Egyesülete tagja. Az egyesület célja, egybefogni Győr-Moson-Sopron Megye területén dolgozó népművelőket, kulturális szakembereket, művészeket, népi iparművészeket és a közművelődési intézmények munkáját is segíteni.