Kammerlohr-Kováts László (1975 – )

Képzőművész, a tatabányai Kortárs Galéria vezetője

1993-ban érettségizett tatán az Eötvös József Gimnáziumban. Utána matematika szakra járt a JATE-n, majd latin–rajz szakon tanult három évig a Janus Pannonius Tanárképző Főiskolán Szegeden. 1997-2002 között a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika szakára járt. Itt kapta meg a képgrafikus művész diplomáját, és párhuzamosan elvégezte pedagógia szakot is.

Diploma után egy ideig szabadúszó képzőművészként élt, 2003-ban megkapta a Pro Arte Komárom-Esztergom Megye ösztöndíját, szerepelt színházban (Schubert-Winterreise), dolgozott háttérfestőként a Macskafogó 2-ben. Grafikusművész végzettsége ellenére ma már főleg fest.

Tanított különböző iskolákban az alapfokú művészeti oktatástól a felnőttképzésig: rajzot, anatómiát, ábrázoló geometriát és sokszorosító grafikát.

2009-től díszletet festett Budapesten különböző színházaknak.

2011-től 2016-ig díszletfestőként dolgozott a tatabányai Jászai Mari színházban 2013-óta szervezi a tatai Kuny Domokos Múzeummal közösen a Grotta/Barlang című kortárs képzőművészeti kiállítássorozatot.

2016-tól A Vértes Agorájában működő Kortárs Galéria vezetője és a Dadabánya Underground Művészeti Fesztivál kitalálója, és szervezője. Ő tervezi a Kortárs Galéria és Dadabánya plakátjait.

Tagja és megyei képviselője a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, A Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesületnek és a Magyar Festők Társaságának.

Kiállításszervező tevékenysége mellett folyamatosan alkotó és kiállító művész. Munkái megtalálhatóak a honlapján:

https://kammerlohrkovatslaszlo.blogspot.com/