Jandácsik Pál (1989 – )

Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely munkatársa.

Jandácsik Pál a Debreceni Egyetemen szerzett bölcsész diplomát, pedagógia szakon, majd elvégezte a neveléstudományi mesterképzést is. A 2013-2014-es tanévben elnyerte a Debreceni Egyetem kiemelt művészeti ösztöndíját az abonyi Bihari Színkörben és Gyerekszínházban folytatott tevékenységéért.

2014 szeptemberétől az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely munkatársa. 2015-ben múzeumi mediáció és menedzsment szakképesítést szerzett a Kodolányi János Főiskolán.

Az ifjúsági programok szervezése mellett fontosnak tatja a közművelődési intézményekre adaptált szabadulós játékok, élő társasjátékok tervezését, népszerűsítését. 2021-ben az abonyi intézmény a munkájának köszönhetően Látópont címben részesült. Egyedülállóságára, innovatív törekvéseire az országos közművelődési szakma is felfigyelt. A Pest Megyei Népművelők Egyesülete 2021-ben Fekete Dió-díjat adományozott számára.

Jandácsik Pál szabadidejében publikál, több szépirodalmi műve jelent meg országos terjesztésben. Az írás mellett amatőr színészettel is foglalkozik az abonyi amatőr társulat, a Bihari Színkör és Bihari Gyerekszínház tagjaként.