Kontha Nelli (1975 – )

Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt., Eötvös10 Művelődési Ház - kulturális szervező.

1975. augusztus 23-án született Budapesten.

1993-ban érettségizett a Bem József Pedagógiai Szakközépiskolában és a középiskolai évek alatt „fertőződött” meg a kultúrával, a színészettel és a színpaddal.

Ezt követően az Aranytíz Ifjúsági Centrumban, majd Schubert Éva színiiskolájában, illetve a Független Színpadon tanult.

Ezek mellett elvégezte a „C” típusú bábcsoportvezetői tanfolyamot.

1996-ban felvételt nyert a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola művelődésszervező szakára, ahol 1999 júniusában diplomázott.

Diplomamunkájának címe: Független élet, melyet a Független Színpad múltjáról és jelenéről írt, konzulense Nánay István volt.

1998 január eleje óta rendezvényszervező Terézvárosban. 2011 óta a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. által működtetett Eötvös10 Művelődési Házban kulturális szervező, ahol elsősorban a gyerekeknek szóló programokat szervezi.

Feladati közé tartozik: gyerekelőadások, családi napok, koncertek, kézműves foglalkozások szervezése, a felnőtt korosztály számára színházi előadások meghívása, beszélgetős műsorok (Arcok a hangok mögött, Színházi kulisszák mögött) és szabadtéri nagy rendezvények (Terézvárosi Búcsú, Nyári Színházi Esték, Babák Napja, Terézváros Napja, TE!Feszt) koordinálása.

Műsorvezetőként rendszeresen közreműködik Budapest Főváros VI. kerület, Terézváros Önkormányzatának megemlékezésein, ünnepségein és az Eötvös10 Művelődési Ház rendezvényein.

Színész vizsgát 1999 decemberében tett a Független Színpad L. Gershe: A pillangók szabadok című előadásában (Jill Tanner szerepében).

2005-ben megalapították férjével és alkotótársával a Batyu Színházat, ahol azóta több mint 20 előadást állítottak színpadra. A társulat ügyvezető igazgatója, ahol több előadásban színészként vesz részt, művészeti munkatársként és rendezőként közreműködik.

2020 tavaszán végezte el a Drámapedagógiai Társaság tanfolyamát, így jelenleg drámapedagógusként is tart órákat, táborokat alkotótársaival az Eötvös10 Művelődési Házban és a Fehér Lótusz Alkotóműhelyben.

A Budapesti Népművelők tagja (2020).

A Magyar Népművelők Egyesületének tagja (2021).